Anne-Marie Bekema

Ik wil mij even voorstellen;

Mijn naam is Anne-Marie Bekema. In het dagelijks leven ben ik verkoopmedewerkster in de mode en moeder van twee lieve jongens. Als kleuter werden mijn ouders wel eens moe van mijn zingen, altijd was ik aan het neuriën. Later zong ik in verschillende kinderkoren, en een gospelkoor.  In 2003 ben ik met zangles begonnen en heb dat een aantal jaren volgehouden. Om mijn zang oefeningen goed te doen ben ik liedjes gaan oefenen onder begeleiding van mijn vader. We zijn veel muziek sessies afgegaan en we hebben daar vooral veel ervaring opgedaan en veel van geleerd, en dat doe ik nog steeds. Zo is het uitgeroeid tot zingen in een band “Andehlian”, deze band bestaat uit vier personen. Onder andere mijn vader Wopke die ook in the War Show zingt. De folkmuziek had meteen al mijn voorkeur.,  waarschijnlijk omdat ik er mee opgeroeid ben. Mijn ouders zijn er ook echte liefhebbers van. We gingen vaak samen naar ‘Music Inn Sneek’, waar ik veel inspiratie op deed en mensen ontmoette met dezelfde passie. Het is muziek met gevoel en emotie, het zit gewoon in mijn hart.  Ik hou van folkmuziek uit verschillende landen: Ierse/Schotse/Engelse, maar ook zeker Amerikaanse folk. Het is voor mij dan ook zeer motiverend om onderdeel te zijn van the War Show. Het zingen met elkaar, en de beleving van muziek is voor mij hemels. Muziek verbindt en verrijkt.