Timo Lindeman

Mijn naam is Timo Lindeman. Ik ben nog maar kort actief bij de groep. Mijn achtergrond in muziek beperkt zicht tot het spelen in schoolbandjes, waarin ik de drum partijen voor mijn rekening nam. Vaak thuis in de kelder oefenen, wat niet altijd gewaardeerd werd door de buren. Of dat nu kwam door het geluid wat ik produceerde of de kwaliteit van mijn drummen, dat laat ik maar even in het midden.

 

In de begin jaren tachtig ben ik verhuisd van Amsterdam naar Sneek en werd de buurman van Dave Tearney en dan is het eigenlijk onmogelijk om niet in aanraking te komen met Folk muziek, een muziekstijl die mij nooit echt gepakt had. Maar ik ben er mij meer in gaan verdiepen, leerde de achtergronden van de muziek kennen en ben de muziek steeds meer gaan waarderen.

 

Na een aantal jaren direct betrokken te zijn geweest bij het mede organiseren van diversen Folk avonden, optredens van artiesten, toen nog in de bovenzaal van het Ouwe Vat in Sneek, ben ik wat anders gaan doen, maar heb de muziek nooit los gelaten. Onder andere via de krant altijd de muziek en bandjes blijven volgen die kwamen spelen in Sneek, maar ook via YouTube heb ik regelmatig nog de muziek beluisterd, maar dat was het dan wel. Tot december jl. ik een aankondiging in de krant zag van een uitvoering van Christmas in the trenches.

 

Ik heb het concert bijgewoond en werd eigenlijk direct weer gepakt door de muziek, heb bij Dave en Greet aangegeven ook wel weer wat te willen gaan doen in de muziek. Om een lang verhaal kort te houden, toen mij gevraagd werd mee te doen aan de War show, hoefde ik niet lang na te denken. Ik draai nu een aantal weken mee, iedereen is gewend aan mijn stemgeluid, heb mijn plek gevonden en hoop nog een lange periode betrokken te blijven bij de groep en te genieten van de muziek.