Informatie

The War Show is een folk- en muziektheatercollectief bestaande uit dertien mannen en vrouwen uit Friesland aangevuld met drie bekende muzikanten uit de Schotse folkscene.

Het Schotse gedeelte van de cast bestaat uit Ian Walker op banjo en autoharp, zijn vrouw Moe op percussie en zang en Ian Bruce op gitaar, mandoline en zang.

Ian Bruce maakt ook deel uit van de theatershow “Far, Far from Ypres”. De groep muzikanten wordt aangevuld met Dave Tearney op gitaar en zang en Pieter Westdijk op cajon, mandoline en zang.

 

‘It’s A Long Way To Tipperary’ is een voorstelling geïnspireerd door de zeer succesvolle Schotse productie ‘Far Far, From Ypres’. Deze show geniet zowel in Groot Brittanië als international grote successen. ‘It’s a long way to Tipperary’ is een avondvullend programma, gebracht door zestien mannen en vrouwen, waarin de muziek de boventoon voert, aangevuld door een verhaallijn en gedichten. Een avond vol optimisme, vreugde, verdriet, humor en een vleugje liefde.

Er worden ook liederen gezongen uit andere oorlogen. Honderd jaar na the Great War, meer dan zeventig jaar na de bevrijding van Nederland en na vele andere oorlogen, zijn deze verhalen, gedichten en liederen helaas nog steeds actueel.

Tijdens de show worden ter versterking van de sfeer en de dramatiek van het verhaal en de liederen op een groot scherm beelden en films uit de beide wereldoorlogen vertoond.

De voorstelling is geenszins een somber geheel, er zijn ook veel humoristische verhalen en liederen toegevoegd. Humor was voor de soldaten namelijk een sleutel om de ellende even te kunnen vergeten.

De show bestaat uit twee gedeeltes van ongeveer een uur. In de pauze kunt u nader kennismaken met de artiesten en is er gelegenheid om cd’s en dvd’s te kopen.

De voorstelling is een aanrader voor liefhebbers van prachtig gezongen folksongs, ballades, marsliederen en music hall songs in een universele en historische context.

Een avond vol beleving en emotie!