Nina Tearney

Hoi hoi!

Mijn naam is Nina Tearney. Ik woon en werk in Sneek. In het dagelijks leven sta ik voor de klas en heb ik een eigen bedrijfje waarvoor ik kaarten e.d. ontwerp (Nien!). Ik ben de dochter van Dave en Greet Tearney en ben opgegroeid met folkmuziek. Er kwamen elke maand andere muzikanten en bands optreden en die logeerden altijd bij ons op zolder. Ik heb een ontzettend gezellige en muzikale jeugd gehad. In mijn herinnering was er altijd een gitaar bij mijn vader in de buurt en zo ongeveer vanaf het moment dat ik kon praten zong ik ook samen liedjes met hem. Er is bij mijn ouders thuis nog ergens een cassettebandje te vinden waarop we samen Molly Malone zingen (ik was ongeveer 4 jaar oud).

Toen mijn vader aangaf dat hij een show wilde maken en hij graag wilde dat ik daar ook onderdeel van zou zijn hoefde ik niet lang na te denken. Wat bijzonder om samen met je vader zoiets te mogen bedenken en uit te voeren. We gingen er samen voor! Avonden lang hebben we samen om tafel gezeten om het verhaal te schrijven, liedjes uit te zoeken en vervolgens weer liedjes te schrappen. Als we alle liedjes hadden toegevoegd die we tegen kwamen, dan was het een weekend show geworden in plaats van een avondvullend programma.

Waar ik vooral erg van geniet is, naast de muziek, de gezelligheid onderling. We hebben een leuke en gemotiveerde groep mensen. Onze Schotse vrienden denken ook actief mee en sturen ons regelmatig filmpjes en opnames van hun oefensessies. Er wordt af en toe zelfs via FaceTime geoefend, dat is toch geweldig?!

Anyway… Genoeg tekst! Ik hoop u allen binnenkort te mogen begroeten bij onze show, tot ziens!

Groetjes Nina (aka Floss McFarrow).